Een hoortoestel naar uw stijl: discreet, discreter, discreetst

Posted by Amplifon Hoorcentra on 26-jun-2017 13:39:07

signia.jpg

Ouder worden brengt onvermijdelijke gevolgen met zich mee. Er is bijvoorbeeld de ouderdomsslechthorendheid (presbyacusis): een geleidelijk gehoorverlies op oudere leeftijd. Zachte geluiden verstommen langzaamaan en naarmate het gehoorverlies erger wordt, verstommen ook de luidere geluiden. Heel wat 50-plussers hebben te maken met ouderdomsslechthorendheid. Om dit proces van gehoorverlies tegen te gaan, koopt u best hoortoestellen. Hier zijn tal van voordelen aan verbonden, maar toch hangt er een negatieve sfeer rond. En daar willen we iets aan veranderen!

Innovaties in hoortoestellen

Indien u last heeft van gehoorproblemen of gehoorverlies, is het dragen van hoortoestellen aangeraden. U bent namelijk niet de enige die last heeft van uw gehoorproblemen, uw omgeving kan er ook gevolgen van ondervinden. Bij mild gehoorverlies verdwijnen langzaamaan geluiden zoals het fluiten van de vogels en naarmate uw gehoor slechter wordt, wordt het ook moeilijker om conversaties te blijven voeren. Hoortoestellen dragen vertraagt dit proces.

Maar wanneer men spreekt over een hoortoestel, wordt al gauw de associatie gelegd met het oude, beige hoortoestel, dat volledig rond de oorschelp zit. Dit beeld is niet echt aantrekkelijk en het is gelukkig gedateerd. Dit soort toestellen zijn lang niet meer de enige op de markt, sterker nog, zulke hoortoestellen zal geen enkele audioloog nog aanraden. De wereld van de hoortoesteltechnologie innoveert continu en ondertussen zijn er hoortoestellen in alle vormen, maten en kleuren.

Mensen die hoortoestellen dragen, hebben vaak liever niet dat andere mensen dit zien. Naast comfort merken we dat discretie van het hoorapparaat steeds belangrijker wordt voor hoortoesteldragers, alsook de vraag naar subtielere vormen en formaten. Dit resulteerde in kleinere, elegantere hoortoestellen, tot zelfs hoorapparaten die volledig in het oor geplaatst kunnen worden. Deze in-het-oor hoorapparaten zijn praktisch onzichtbaar voor de buitenwereld en werken even goed als hoortoestellen die rond het oor bevestigd zijn.

Hoorapparaten in uw eigen stijl

Iedereen is uniek. Iedereen stelt zijn eigen noden en wensen voorop bij het kiezen van een hoorapparaat. Hoortoesteltechnologie is nu zo geavanceerd en er bestaan ondertussen zoveel verschillende types dat u altijd wel een toestel zal vinden dat bij u past.

Comfort over fashion of fashion over comfort?

Wilt u een hoortoestel dat gewoon doet wat het moet en vooral dat uit het zicht is wanneer u het gebruikt? Dan is een in-het-oor-toestel of een intra-auriculair apparaat iets voor u. Dit soort toestellen wordt diep in de gehoorgang geplaatst en maakt gebruik van uw oorschelp waardoor het volledig onzichtbaar wordt. Het levert sterke resultaten, maar biedt door de kleine afmetingen geen mogelijkheden tot connectiviteit.

RS_VO_10C-IIC_Icon_Image_white_CMYK.jpg

Of u kiest voor de gulden middenweg: het semi-open hoortoestel. Dit hoortoestel wordt ingebracht in de gehoorgang en heeft een micro die verborgen zit in de oorschelp. Niet 100% onzichtbaar, maar dit toestel biedt wel meer mogelijkheden op vlak van connectiviteit.

Vindt u het minder storend dat uw hoorapparaat subtiel zichtbaar is en houdt u van de laatste technologische snufjes? Dan kiest u best voor een micro-contour. Het toestel heeft een klein formaat en zit verstopt achter de oorschelp en in het haar. Dit type apparaat biedt alle mogelijkheden op vlak van connectiviteit zoals afstandsbedieningen, apps en bluetooth-verbinding met smartphones of tablets. Bovendien kan u nu ook kiezen voor de voordelen van een herlaadbaar hoortoestel: geen batterijen, handig en milieuvriendelijk. De behuizing bij dit soort toestellen is ook verwisselbaar. Als er een andere kleur gewenst is (bvb die beter past bij uw haarkleur of uw bril, met of zonder patroon), dan kan uw audioloog dat perfect voor u aanpassen. U hoeft uiteraard niet voor de minst opvallende oplossing te kiezen. U kan gerust een eigen draai geven aan uw toestel zodat het volledig past bij uw persoonlijke stijl.

Schermafbeelding 2017-05-24 om 11.47.14.png

 

Heeft u nog vragen over hoortoestellen of wil u ze graag eens uitproberen? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak in uw dichtstbijzijnde Amplifon hoorcentrum. Onze audiologen beantwoorden met plezier al uw vragen.

Topics: gehoorverlies, hoorapparaten, hoortoestellen