Waarom audiologen de prijs van een hoorapparaat niet telefonisch kunnen geven

Posted by Amplifon Hoorcentra on 10-jul-2017 9:50:33

audicien.png

Hoorapparaten zijn vrij duur, dus mensen willen er steeds zeker van zijn dat ze waar voor hun geld krijgen. Wanneer mensen op zoek gaan naar hun eerste hoortoestel, is een van de eerste vragen dan ook of ze een idee van de totale prijs kunnen krijgen. Maar de prijs van een hoorapparaat is helaas een van de weinige dingen die een audioloog of hoorspecialist niet via de telefoon kan doorgeven. Hiervoor zijn verschillende redenen. We lijsten ze hieronder voor u op.

1) Er zijn grote prijsverschillen tussen hoorapparaten

De prijs van een hoorapparaat hangt af van verschillende factoren.

 • Kiest u voor een standaard hoorapparaat, of voor een op maat gemaakt?
 • Wilt u een onzichtbaar in-het-oor toestel, of eentje dat rond uw oor zit?
 • Welke materialen en technologieën worden er gebruikt voor uw hoortoestel?
 • Koopt u een herlaadbaar hoortoestel, of eentje met verwisselbare batterijen?
 • Hoe fijn moet het hoortoestel afgesteld worden?
 • Moet het extra functies hebben?

eel hangt dus af van uw eigen noden en wensen. Zo is een op maat gemaakt hoortoestel duurder dan een standaard hoorapparaat. 

2) Het goedkoopste hoortoestel is niet altijd het beste voor u

Het goedkoopste hoortoestel is een standaard hoortoestel. Dit hoortoestel kunnen we niet aanpassen aan uw noden en wensen. Goedkope hoorapparaten zijn vaak ook van lagere kwaliteit. Ze zijn handig als u zich vaak in rustige ruimtes bevindt, maar niet als u vaak in ruimtes met veel achtergrondlawaai bent.

Uw levensstijl en dagelijkse activiteiten hebben een invloed op de functies die uw hoortoestellen moeten hebben. Dit heeft dan weer een invloed op de prijs van uw hoorapparaten. Op maat gemaakte hoorapparaten zijn duurder dan standaard hoortoestellen, maar ze antwoorden op uw gehoorproblemen wel beter.

Tenslotte zit een standaard hoortoestel niet altijd even comfortabel. Dit is bij op maat gemaakte hoortoestellen wel zo. De laatste innovaties in hoortoesteltechnologie stellen het draagcomfort en de geluidskwaliteit van uw apparaat op de eerste plaats.

3) Het juiste hoortoestel vinden vraagt tijd

De geschikte hoorapparaten kopen is niet hetzelfde als een smartphone kopen. Je komt niet in een winkel of op een webshop, bekijkt wat modellen en hun specificaties en kiest dan het model dat u het meest aanspreekt. Nee, allereerst neemt u een hoortest af waarbij de audioloog het type en het niveau van uw gehoorverlies bepaalt.

Amplifon heeft hiervoor de Amplifon 360 hooranalyse ontwikkeld. Deze test bestaat uit 2 grote onderdelen. Allereerst gaat u op gesprek bij een audioloog om te bespreken waar uw gehoor dagelijks mee te maken heeft. Vervolgens volgt er een hoortest. Deze test 6 aspecten van uw gehoor:

 • hoorbaarheid,
 • horen en begrijpen in een rustige omgeving,
 • horen en begrijpen in een luide omgeving,
 • tolerantie van ruis,
 • richtinghoren
 • een focustest. 

Nadien bepaalt u samen met een van onze audiologen welke hoorapparaten de beste oplossing bieden voor uw gehoorprobleem. Deze mag u dan twee tot vier weken vrijblijvend testen, zodat we zeker zijn dat u tevreden bent en optimaal geholpen met het u aangeboden toestel. Pas indien u tevreden bent, neemt u het toestel definitief mee naar huis.

Zoals u ziet, is het aankoopproces van een hoortoestel te complex om er telefonisch met de natte vinger een prijs op te kleven. Alleen als u langsgaat bij uw plaatselijk hoorcentrum, bent u er zeker van dat u een goede schatting krijgt.

Wilt u graag de Amplifon 360 hoortest afnemen? Of heeft u nog vragen over hoorapparaten en gehoorverlies? Kom dan eens langs bij Amplifon. Onze hoorspecialisten helpen u graag verder.

New Call-to-action

 

Topics: gehoorverlies, hoorapparaten, hoortoestellen