5 manieren om uw gehoor te beschermen

Hoe oud u ook bent en hoe goed uw oren ook zijn, het is ontzettend belangrijk om uw oren steeds goed te beschermen. In de huidige maatschappij zit gehoorschade in een klein hoekje. Dit komt doordat we, met de opkomst van onder andere de smartphone, onze oren voortdurend blootstellen aan geluid. Daarnaast wandelen we over straat met een mp3-speler, gaan dansen in een discotheek, gaan naar een concert ... Het kan allemaal schade toebrengen aan uw gehoor. Bescherm uw gehoor dus zo goed mogelijk met de 5 volgende tips.
Lees Meer

De gevolgen van overmatige blootstelling aan lawaai

In onze samenleving is lawaai een intrinsiek en onvermijdelijk onderdeel van het leven. Dat merkte onze premier Charles Michel ook, toen hij bij de start van de 20 Kilometer van Brussel op zondag 28 juni iets te dicht bij het startpistool van Prinses Astrid stond. Het gevolg? Een bezoek aan de NKO-arts, wegens hoorklachten. Geluiden als deze, met een intens karakter, kunnen dan ook heel wat schadelijke effecten veroorzaken - zowel mentaal als fysiek:
Lees Meer

Vragen over hoorproblemen?

Wanneer we onze nieuwe klanten verwelkomen voor een gratis hooranalyse, krijgen we nog regelmatig vragen over gehoorverlies en alles wat erbij komt kijken. We bundelden de vragen die het meest gesteld worden en beantwoordden deze in een nieuwe blogpost. Heeft u toch nog vragen die niet voorkomen in dit artikel? Aarzel dan niet om onze audiologen te contacteren: zij beantwoorden met veel plezier al uw vragen!
Lees Meer

Hoe weet ik of mijn muziek te luid staat?

We hebben het allemaal al wel eens gedaan. Tijdens het fietsen, wandelen of het autorijden horen we ons favoriete nummer op de radio of iPhone en draaien we het volume maximaal open. Leuk om op los te gaan? Ja. Gezond voor de oren? Nee. Ongeveer 15 tot 25 % van de jongeren van 15 tot 30 jaar zet hun muziek te luid en dat zelfs systematisch. Meestal merken ze zelf niet dat het te luid staat, maar het houdt wel risico’s in voor het gehoor, met mogelijke gehoorschade en gehoorproblemen tot gevolg.
Lees Meer

Oren schoonmaken: hoe moet het (niet)?

Oorsmeer is een 'probleem' waar iedereen mee te maken krijgt: het menselijk lichaam produceert dit goedje immers als bescherming tegen bacteriën en vuil. Maar soms wordt er teveel oorsmeer geproduceerd. Wanneer dat gebeurt, zijn er twee opties.
Lees Meer

Tinnitus vs. hyperacusis: wat u erover moet weten

Tinnitus en hyperacusis zijn twee neveneffecten die overmatige blootstelling aan lawaai weleens met zich mee durft te brengen. Deze komen bovendien vaak samen voor. Wat is concreet het verschil:
Lees Meer

Amplifon in Congo: "Tijd voor de controle-afspraken!"

Wat heb ik al geleerd na 2 dagen controle-afspraken: we hebben al 13 mensen teruggezien, ze zijn zeer inventief om hun hoortoestellen te verstoppen/beschermen, ze zijn enorm tevreden over de vooruitgang die ze maakten met hun gehoor en niemand wil ze teruggeven!
Lees Meer

Er is te veel lawaai op straat!

Als onderdeel van de Europese Week van de Mobiliteit (16-22 september) mat Amplifon het verkeerslawaai in Brussel, Antwerpen en Luik. In Brussel werden recordcijfers gemeten, met een piek van 121,8 decibel. Met het oog op “slimmere” en stillere steden pleiten experts voor een breder gebruik van alternatieve vervoerswijzen, voor meer groene ruimten in stedelijke gebieden en voor een deeleconomie.
Lees Meer

Waarom voor Amplifon kiezen?

Negen redenen, om precies te zijn. Wij sommen ze graag voor u op.
Lees Meer

De kracht van decibels

Decibels zijn overal rond ons. Vaak luistert u er bewust naar: muziek, het geluid van de golven of de schaterlach van uw kleinkind. Maar hiernaast krijgt u ook te maken met decibels waar u niet zelf voor kiest. Dit zijn geluiden die nu eenmaal bij de maatschappij horen en waar u niet veel aan kan veranderen. Maar jammer genoeg kunnen bepaalde harde geluiden uw gehoor beschadigen. En daarom is het belangrijk om uw gehoor goed te beschermen.
Lees Meer