5 manieren om tinnitus te verlichten: eerste hulp bij oorsuizen

Tinnitus of oorsuizen komt heel vaak voor. Ongeveer 10 tot 30 % van de Belgen ervaart tinnitus. 1 op 6 volwassenen ervaren hun tinnitus als erg hinderlijk met een verminderde levenskwaliteit tot gevolg. Mensen met tinnitus nemen geluid waar zonder aanwezigheid van een geluidsbron uit de omgeving.
Lees Meer

Wat is misofonie en wat kunt u eraan doen?

Stel u voor. Iemand zit luid te smakken tijdens het eten of van zijn of haar glas te slurpen. De persoon in de kamer naast u snurkt ontzettend luid. Op de bus zit iemand te snotteren die duidelijk geen zakdoek bij heeft. Iemand heeft het geluid van zijn gsm opstaan waardoor u, bij elke toets die ingedrukt wordt, het bekende druppelgeluidje hoort. Uw schoenen kraken bij elke stap. Ontzettend vervelende geluiden, maar als u zich er in extreme mate aan stoort, heeft u misschien wel misofonie.
Lees Meer

Waarom in 2017 kiezen voor een hoorapparaat?

Hoewel slechthorendheid, gehoorschade en gehoorverlies veel voorkomende fenomenen zijn, lijken de effecten en gevolgen niet altijd geaccepteerd te worden. Velen merken niet dat ze last hebben van gehoorproblemen, anderen willen het niet onder ogen zien. Dit zorgt ervoor dat in 2017 nog steeds een minderheid van de mensen met gehoorproblemen ook effectief een hoortoestel draagt dat hun hoorproblemen gedeeltelijk kan opvangen. Maar er zijn heel wat redenen waarom u in 2017 best kiest voor een hoortoestel als u last heeft van gehoorverlies!
Lees Meer

Alles wat u moet weten over de Dag van het Gehoor!

Op drie maart 2017 is het de Internationale Dag van het Gehoor. Deze dag staat volledig in het teken van gehoorverlies: wat zijn de oorzaken en gevolgen ervan, valt het te voorkomen en vanaf wanneer is geluid schadelijk? We vertellen u er graag meer over!
Lees Meer